VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyotin B-SUV debituje za tri dana

toyota

Toyota B-SUV

toyota

Toyota B-SUV

Digitalna prezentacija nakon otkazivanja Sajma u Ženevi

 

Toyota je zvanično saopštila da će novi B-SUV automobil biti predstavljen 23. aprila i to putem online prezentacije koja će poslužiti kao zamjena za originalnu prezentaciju koja je trebala biti održana na Sajmu automobila u Ženevi. Za sada, nema mnogo detalja o automobilu, a nismo vidjeli ni mnogo teasera.

 

Mnogi govore kako će zapravo biti veoma sličan novom Yarisu, a upravo će s Yarisom dijeliti sve mehaničke komponente, platformu i motore. Ako je suditi po obrisima automobila na prvom teaseru koji su objavili, B-SUV će zaista biti preslikani Yaris sa povećanim klirensom što bi moglo biti izuzetno privlačno mlađim kupcima zbog dinamičnog dizajna.

 

Neizostavan dio Toyotine „slagalice“ su hibridni motori te ćemo i novog člana porodice moći dobiti i sa ekološki prihvatljivim i naprednim pogonskim jedinicama. Nije ponzato da li će biti dostupan isključivo sa prednjim ili će Toyota ponuditi i pogon na sva četiri točka, a takođe ne znamo da li će GR Yaris dobiti svoju crossover interpretaciju. Odgovore na sva pitanja ćemo dobiti za tri dana kada će novi Toyotin crossover biti premijerno prikazan.

10:43 | Apr 20, 2020

KOMENTARI (0)