VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyotin mali crossover stiže u Ženevu

Novi teaser pred samo predstavljanje

 

Evropsko tržište subkompaktnih crossovera možda postaje malo „zasićeno“ obzirom na veoma jaku konkurenciju i veliki broj modela u tom segmentu, ali to neće spriječiti Toyotu da svoju ponudu proširi upravo jednim crossoverom B-segmenta. U praksi, biće to Yarisov mehanički „brat“ te će dosta komponenti dijeliti upravo s njim.

 

Sa novim teaserom, Toyota je otkrila nekoliko važnih detalja. Kao što već znamo, hibridi su izuzetno važan tržišni igrač za Toyotu obzirom na to da su svoj hibridni pogon doveli do savršenstva i da su praktično sinonim za „zelenu“ mobilnost. Shodno tome, novi Toyotin crossover će takođe imati hibridni pogon, ali i pogon na sva četiri točka.

 

Teaser prikazuje samo zadnji kraj na kojem možemo vidjeti plavi Toyotin znak koji ukazuje na elektrifikaciju, oznake AWD koje nas upućuju na pogon na sva četiri točka, ali i ono što nam se čini kao uska stražnja LED svjetla. Novi crossover će koristiti TNGA-B platformu i vrlo vjerovatno 1.5 litarski hibridni benzinac. Premijera automobila je zakazana za 3. mart u Ženevi.

11:11 | Feb 18, 2020

KOMENTARI (0)