SPORT / BH AUTOSPORT

Tri predstavnika BiH na Mišeluku

Početak sezone na krugu

 

Prošlog vikenda, bh. vozači su gostovali u Skradinu na trci koja je otvorila sezonu Šampionata BiH na brdskim stazama. Ovoga vikenda, naši takmičari ne odmaraju već kreću u nove izazove koji ih očekuju. Pred njima je prva kružna trka ove sezone, a vozi se u Novom Sadu na uličnoj stazi Mišeluk.

 

Mišeluk spada među najpopularnije staze u Srbiji, ali i najopasnije. Obzirom da se radi o uličnoj stazi, prostora za grešku nema. Visoki ivičnjaci, stubovi ulične rasvjete, „vrebaju“ na svakom ćošku, a čak i najmanja greška može značiti kraj trke za vas. Staza Mišeluk je duga 3.420 metara, a njena širina varira između 6 i 11 metara.

 

U Novom Sadu, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati trojica takmičara. Nakon uspješnog starta brdskog šampionata u Skradinu, Vladimir Đukić u Novi Sad stiže po nove pehare i dobre rezultate. Ni u Novom Sadu, kao ni u Skradinu neće biti Dejana Tatića pa će Đukić biti usamljen u klasi. Ipak, sigurni smo kako se Đukić neće fokusirati samo na svoju klasu, već će probati da ostvari što bolji plasman u Diviziji I D4 – 1600 ccm.

 

Pored Đukića, BiH predstavljaju Jasmin Hrnić i Dejan Vujasin. Oba takmičara voze u istoj klasi, E1-15 do 1600 ccm, a obojica voze i iste automobile – Hondu Civic EG. Hrnić je sezonu na brdu započeo na najbolji mogući način, pobjedom u klasi u kojoj brani titulu, a ništa manje ne očekuje ni od Mišeluka na kojem je prošle godine slavio u klasi. S druge strane, Dejan Vujasin vozi tek drugu trku u novom automobilu. U Skradinu je bio peti, a već na Mišeluku očekujemo veliku borbu s Hrnićem.

 

Danas su na Mišeluku na rasporedu treninzi koji se voze od 12:00, a sutradan, u isto vrijeme kreću trke po divizijama. U svim divizijama, dužina trke iznosi 15 krugova. Izuzetak predstavlja Kup Fića u kojem se vozi samo 6 krugova.

09:06 | May 25, 2019

KOMENTARI (0)