VIJESTI / TUNING

Trkaći Nissan GT-R sa 1600 KS

gtr

Nissan GT-R by Franco Scribante

gtr

Nissan GT-R by Franco Scribante

gtr

Nissan GT-R by Franco Scribante

gtr

Nissan GT-R by Franco Scribante

gtr

Nissan GT-R by Franco Scribante

gtr

Nissan GT-R by Franco Scribante

Plan je da učestvuje na brdskim trkama

 

Ovaj automobil iako ima velika krila, nije anđeo. Naprotiv, daleko je od toga. Zapravo, više izgleda poput ukazanja đavola koji vas zove na „lošu“ stranu. Tvorac ovog automobila je Franco Scribante i njegov tim. Iako na svijetu postoje i jači primjerci modela GT-R pripremani za trke ubrzanja, ovaj GT-R je vjerovatno najekstremniji primjerak.

 

Radi se o automobilu specijalno izrađenomm za brdske trke. Disciplina koja je itekako popularna kod nas, popularna je i širom svijeta, a ovaj unikatni GT-R je dokaz šta je sve moguće kreirati za brdske trke kada vam budžet nije kočnica. Scribante i njegov tim su žestoko preradili serijski GT-R i od njega stvorili čudovište sa ogromnim krilima.

 

Kladimo se da niste vidjeli veća krila na nekom trkaćem automobilu. Kako bi 1.600 KS adekvatno držalo cestu i bilo iskoristivo na brdskoj trci, tim inžinjera i aerodinamičara je kreirao aerodinamički paket sa masivnim dvostrukim prednjim krilom, kao i ogromnim zadnjim krilom. Rezultat je zadivljujući. Ne možemo reći kako je ovo najljepši primjerak koji postoji, međutim, da je najimpresivniji – sigurno jeste. Njegov maksimalni potencijal zapravo iznosi 2.200 KS, ali je zbog proračuna inžinjera, radi efikasnosti i setupa automobila za brdske trke, snaga smanjena na trenutnih 1.600 KS.

 

Nažalost, još uvijek nemamo video kako ova zvijer zvuči, te kako izgleda na stazi. Na to ćemo morati pričekati još koji dan, tačnije do narednog vikenda kada se vozi brdska trka Simola, u Južnoj Africi na kojoj će Scribante učestvovati sa svojom zvijeri.

08:56 | Apr 25, 2019

KOMENTARI (0)