VIJESTI / TUNING

Ubica Porschea 911 GT2

techart_gtstreetrs

Techart GT Street RS

techart_gtstreetrs

Techart GT Street RS

techart_gtstreetrs

Techart GT Street RS

techart_gtstreetrs

Techart GT Street RS

techart_gtstreetrs

Techart GT Street RS

Model baziran na Porscheu 911 Turbo S

 

Techart je predstavio svoj novi GT Street RS. Automobil koji je svoj život započeo kao Porsche 911 Turbo S, uz brojne prerade, svojom snagom pretekao je i fabrički GT2 RS model. Techart namjerava napraviti samo deset ovakvih modela, svoju premijeru imaće u Ženevi.

 

Pod haubom, nalazi se 3.8 litarski biturbo bokser motor koji razvija čak 760 KS i 920 Nm obrtnog momenta. Radi poređenja, GT2 RS ima 690 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Techart procjenjuje da GT Street RS do stotke stiže za 2,5 sekunde, do 200 km/h mu treba svega 8,1 sekunda. Postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

 

Kako bi ovaj automobil učinili što lakšim, Techart je koristio karbonska vlakna gdje god je to bilo moguće. To se vidi i golim okom pošto su odučili da gotovo sve karbonske površine ostave otkrivene. Tako se jasno vidi da su prednji spliter, proširenja na blatobranima i zadnje krilo napravljeni od karbona. Prednji spojler posjeduje i aktivni aerodinamički element, a zadnje krilo se može samo podešavati. Za bolji protok zraka ka motoru, usisnici su znatno veći.

 

Iznutra, Techart se odlučio za uobičajenu kombinaciju kože i alkantare. Ipak, osim toga, Techart je za tapaciranje dijelova na vratima, kao i sjedala odlučio za posebnu vrstu vune koja je vatrostalna. To ga čini idealnim za vožnju na stazi. Za izradu zadnjih stakala korišten je Gorilla Glass kako bi se smanjila masa.

 

Deset kupaca će takođe dobiti i kacigu sa brendiranom torbom koja ide uz njihov tjunirani Porsche.

08:27 | Feb 23, 2019

KOMENTARI (0)