VIJESTI / TUNING

Ultra rijetki Ford Mustang GT

ford

Ford Mustang GT One of 7

ford

Ford Mustang GT One of 7

ford

Ford Mustang GT One of 7

ford

Ford Mustang GT One of 7

ford

Ford Mustang GT One of 7

ford

Ford Mustang GT One of 7

Samo sedam primjeraka će biti napravljeno

 

Od momenta kada je Ford Mustang postao globalni model i izašao iz granica SAD-a, tuning kuće su dobile još jedan atraktivan model za „projekte“. Jedan od tunera koji su modifikovali čuvenog Mustanga je i Wolf Racing, tuning kuća sa adresom u Neuensteinu, Njemačka.

 

Wolf Racing je specijalista za Fordove modele. Godinama unazad, Wolf Racing je spremao razne trkačke modele i vodio programe klijentskog trkanja u nekoliko nacionalnih, kao i internacionalnih šampionata. Svoje bogato iskustvo su prenijeli na specijalnu ediciju „One of 7“ (jedan od sedam). Kako i samo ime govori, auto će biti veoma ekskluzivan i rijedak.

 

Wolf Racingov Mustang će biti izuzetno snažan. Svoj „život“, sedam primjeraka ove edicije će započeti kao standardni, evropski Mustang GT sa 5.0 litarskim V8 motorom. Sam motor će dobiti brojna poboljšanja, a dijelovi će biti dobavljeni iz SAD-a. Dio tog paketa je i Edelbrockov kompresor, a kao rezultat nadogradnje, dobija se 735 KS i 880 Nm obrtnog momenta.

 

Snagu na zadnje točkove može prenositi šestostepeni manuelni ili automatski mjenjač sa deset stepeni prenosa. Prema riječima ljudi iz Wolf Racinga, sa automatikom, Mustang GT One of 7 od 0 do 100 ubrzava za manje od četiri sekunde. Kako bi automobil imao dovoljno trakcije i pravilan raspored snage na pogonsku osovinu, Wolf Racing je za Mustanga spremio poseban šper diferencijal, kao i podesivi ovjes s kojim je automobil niži 30 milimetara nego inače.

 

Pored izdašne nadogradnje performansi, Wolf Racing je za Mustanga spremio i set posebnih 21-inčnih felgi koje dolaze sa Michelin Pilot Sport gumama. Prednji kraj je dobio karbonski lip spojler, a izvana su lako uočljive oznake „One of 7“. Iznutra, Mustang je dobio novi sportski volan i nešto drugačija sjedišta sa vezenim naslonima za glavu.

 

Ova edicija slavi 40. rođendan Wolf Racinga, a kao takva, neće biti ni malo jeftina. Za jedan primjerak biće potrebno izdvojiti čak 94.440€.

09:13 | Aug 6, 2019

KOMENTARI (0)