VIJESTI / AKTUELNOSTI

Upoznajte Lauru, Škodinog novog digitalnog asistenta

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Scala

Premijerna upotreba u Kamiqu i Scali

 

Škoda je predstavila Lauru, novog digitalnog asistenta kojeg kontrolišete glasom. Laura razumije šest jezika, a to su engleski, njemački, francuski, španski, talijanski i češki. Za sada, Lauri se ne možete obratiti na nekom od jezika s ovog govornog područja, ali vremenom bismo mogli očekivati i takvo nešto.

 

Prvi modeli koji će dobiti Laurinu asistenciju su Kamiq i Scala. Gradski SUV i kompakt će sa svojim vlasnikom komunicirati preko Laure, a asistent se akitivira frazom „Okay, Laura“. To je ujedno i jedina fraza koju morate koristiti s Laurom, dok za sve ostalo možete koristiti vaš prirodni govor. Za to je zaslužna eSIM kartica zahvaljujući kojoj su Kamiq i Scala uvijek spojeni s internetom.

 

Na ovaj način, Laura s lakoćom može kombinovati podatke koje dobija od vozača i podatke s interneta. Kombinujući podatke, bez problema može ponuditi odgovore brzo i fleksibilno u svakoj situaciji. Tranzicija sa online i offline servisa je neprimjetna te je putnici u autu ne mogu ni primjetiti.

 

Vremenom, Škoda će digitalnog asistenta ponuditi i u drugim modelima, a Lauru sigurno možemo očekivati i u novom Superbu, kao i potpuno novoj, četvrtoj generaciji Škode Octavije koja stiže uskoro.

16:19 | Sep 26, 2019

KOMENTARI (0)