VIJESTI / AKTUELNOSTI

Urus ST-X bi mogao postati stvarnost?

lambo

Lamborghini Urus ST-X

lambo

Lamborghini Urus ST-X

lambo

Lamborghini Urus ST-X

Performantna izvedba Lamborghinijevog SUV-a

 

Ovih dana se mnogo govori o budućnosti Lamborghini Urusa. Javnost je podijeljena oko mišljenja da li će Urus dobiti performantnu izvedbu ili će Lamborghini odlučiti da izradi trkaću verziju Urusa za šampionat koji bi se vozio na kombinaciji trkaće staze i off-road staze tokom jedne trke.

 

Šta god od to dvoje bude realizovano, biće zasnovano na konceptnom Urusu ST-X koji se ne razlikuje mnogo od standardnog, samo što ima nadogradnje koje omogućuju upotrebu ovog automobila u jednom šampionatu. Tako ST-X ima zaštitni kavez, olakšanu karoseriju sa karbonskim dijelovima, tvrđe opruge i veće otvore za zrak.

 

Na upit novinara da i će Urus ST-X izroditi „super-Urusa“, Maurizio Reggiani, šef Lamborghinijevog odjela za istraživanje i razvoj, kratko je odgovorio – da. Naravno, kao što već i sami možete pretpostaviti, druge detalje nije dao te ostaje nam da nagađamo šta u Lamborghiniju spremaju.

 

Najveće pitanje od svih jeste koju pogonsku jedinicu će Lamborghini odabrati za „super-Urusa“. U ponudi VW grupacije nalazi se Bentley Bentayga Speed sa 6.0 litarskim biturbo W12 motorom sa 626 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Na putu je i Porsche Cayenne Turbo S E-hybrid sa 677 KS i 849 Nm obrtnog momenta.


Poređenja radi, standardni Urus ima snagu od 641 KS što je više od Bentayge Speed. Možemo reći da će Urus SV ili Urus Performante, ili kako ga već Lamborghini nazove, imati sigurno više snage od svoje „braće“ iz grupacije.

07:36 | May 20, 2019

KOMENTARI (0)