VIJESTI / AKTUELNOSTI

Uskoro predstavljanje Audija RS Q4

Moguće predstavljanje i u Ženevi

 

Sve je počelo 2005. godine kada je Audi po prvi put prikazao Q7, svoj prvi SUV ikada. Četiri godine kasnije, 2009., stigao je Q5. Audi Q3 je predstavljen 2011., za sada najmanji u ponudi, Q2 na tržištu je od 2016. godine, a posljednji u nizu je bio Q8 koji je stigao prošle godine. Peteročlanoj porodici pridružuje se novi, Q4.

 

Sa novim modelom, Audi cilja da bude konkurent Range Roveru Evoque i BMW-u X2. Obični model je već viđen na ulicama tokom tesitranja, međutim sportski Q4, sa famoznom RS oznakom je bio daleko od očiju javnosti sve do danas.

 

Skoro potpuno kamuflirani RS Q4 fotografisan je na ulici. Naravno, nedovoljno dobro kamufliran pa smo dali sebi slobodu i kreirali render novog člana Audi RS porodice. Glavne vizuelne razlike se oslikavaju u izgledu maske hladnjaka i određenim sitnim detaljima karakterističnim za sve RS modele. Ipak, glavna razlika se nalazi pod haubom.

 

Očekuje se da RS Q4 dobije potpuno novi 2.5 litarski petocilindrični motor koji razvija 400 KS. Uz Quattro pogon, ovaj model bi mogao biti prava prijetnja modelima Evoque i X2. Obični Q4, dobiće novi 1.5 litarski turbo benzinski i dizel motor, a osim benzinskog biće ponuđen i unaprijeđeni 2.0 dizelaš i benzinac. Pored standardnih motora, u ponudi će biti i plug in hibrid Q4 e-tron model.

 

Audi Q4 dolazi na MQB platformi koju koristi i Q3 druge generacije. Očekuje se da prodaja Q4 počne na ljeto ove godine, a cijena osnovnog modela bi trebala iznositi oko 63.000 KM.

21:26 | Feb 20, 2019

KOMENTARI (0)