VIJESTI / AKTUELNOSTI

Uskoro stiže osvježena VW California

Objavljen prvi teaser

 

Početkom godine, Volkswagen je predstavio osvježeni Multivan i Transporter. U svemu tome, nedostajala je California, kamper izvedba bazirana na Transporteru. Svoj debi će imati u Dizeldorfu, krajem avgusta na sajmu kampera.

 

Nova California će po prvi put biti potpuno modernizovana, a to znači i upotrebu digitalnog klastera instrumenata. Naravno, neće biti ponuđen u serijskoj opremi, ali je jedna od primamljivijh opcija. Multifunkcionalna upravljačka jedinica kampera ima i digitalni displej, a nadograđena verzija infotainment sistema posjeduje integrisani eSIM koji vam omogućava konekciju na online servise. Vozač će na raspolaganju imati brojne elektronske asistencije kao što su sistem koji vas spriječava da pređete u drugu traku, kompenzator udara bočnog vjetra i pomoć za šlepanje prikolice.

 

California 6.1 će pod haubom imati 2.0 TDI motor, koji će biti ponuđen u nekoliko različitih nivoa snage. Najsnažnija izvedba će razvijati 196 KS. Umjesto dosadašnjeg hidrauličnog sistema upravljanja, Volkswagen će u novu Californiu ugrađivati elektro-mehanički upravljački sistem.

 

Volkswagen California je najprodavaniji kamper na svijetu sa preko 18.000 prodatih primjeraka godišnje, a prošle godine, Volkswagen je proslavio i 100.000 proizvednih primjeraka. Jubilarni primjerak je proizveden u Hannoveru.

11:18 | Jul 3, 2019

KOMENTARI (0)