SPORT / BH AUTOSPORT

Uspješan nastup Vesnića na Slovakia Ringu

Užičanin povećao prednost u šampionatu

 

Milovan Vesnić je u Slovačkoj konačno mogao da iskoristi sav potencijal svoje Cupre TCR. Nakon što je od samog početka šampionata nosio dodatni balast koji mu je zadavao glavobolju i činio automobil dosta nepredvidivim, na Slovakia Ringu je to bilo drugačije te je to iskoristio na najbolji mogući način.

 

Kvalifikacije koje su vožene jučer na suhoj stazi, Vesnić je „poharao“ i dominantno osvojio pole poziciju za obje trke. Šampion iz Gorjana nije krio zadovoljstvo učinjenim kao i činjenicom da bi konačno mogao imati nešto lakši vikend u odnosu na prethodne. Uz minimalne tehničke probleme na treninzima, sve ostalo je išlo „kao po loju“ za Vesnića.

 

Krenula je prva trka i uz dobar start, Vesnić je nastavio da forsira tek prvih nekoliko krugova, a onda se „opustio“ i samo iskusno održavao svoju prednost. Postojala je mala bojazan od pucanja pneumatika nakon što mu se to dva puta desilo na Grobniku, ali ovoga puta Užičanina nije zadesila nikakva nesreća te je upisao sigurnu i vrijednu pobjedu u šampionatu.

 

Slovačku je tokom noći sa subote na nedjelju pogodilo veliko nevrijeme te su organizatori na momente razmišljali o otkazivanju druge trke. Slovakia Ring je više ličio na bazen nego na trkaću stazu u jutarnjim satima pa se satnica značajno izmijenila. Prvi su na stazu izašli momci iz TCR Istočne Evrope, a Vesnić je ponovo poveo kolonu na startu. Loš start ga je koštao još jedne moguće pobjede, ali je Vesnić izvrsnom vožnjom i demonstracijom raskošnog znanja i talenta stigao do druge pozicije, iako je nakon drugog kruga bio na četvrtoj poziciji.

 

Vesnić je nakon ovog vikenda povećao svoje vodstvo koje drži od početka sezone. Pobjeda i drugo mjesto su povećali bodovni saldo na 157 bodova, dok je najbliži pratioc, Jahim Galaš na drugom mjestu sa 124 poena. Naredna, pretposljednja stanica šampionata je Češka i Autodrom Brno koji će ugostiti TCR Istočne Evrope od 7. do 8. septembra.

18:09 | Aug 25, 2019

KOMENTARI (0)