SPORT / BH AUTOSPORT

Uspješan vikend bh. takmičara u autoslalomu na Zlatiboru

Gostovanje u sklopu Otvorenog šampionata Srbije

 

Juče je vožen 2. Autoslalom „Glavom do cilja“ koji je organizovao ASU Zlatibor. Na trci je učestvovao veliki broj takmičara, čak 68. Od toga, 10 takmičara je branilo boje Bosne i Hercegovine, a postigli su zapažene rezultate.

 

U klasi 2 nastupila su tri naša takmičara. Najbolji rezultat od njih je postigao Mladen Rebrinović u Citroenu C2 VTS. Nastupajući za AMKK Optima Motorsport Bijeljina, Rebrinović je osvojio peto mjesto u klasi. Šesto mjesto je pripalo Mirku Ateljeviću, vozaču AMKK Leotar Trebinje. Sedma pozicija je završila u rukama Rebrinovićevog timskog kolege, Nenada Stokića.

 

Jedini predstavnik BiH u klasi 4 bio je Nedeljko Škrba. Škrba nije bio daleko od pobjede u klasi, ali odlučile su nijanse te je ostao bez podijuma ovog vikenda.

 

Pobjeda u klasi 5 pripala je Davoru Sikimi. U svom prepoznatljivom plavo-žutom Peugeotu 106, Sikima je slavio u konkurenciji Otvorenog šampionata Srbije. Milen Simić, još jedan bh. specijalista za slalom, na Zlatiboru je stigao do četvrtog mjesta u klasi. Njegov timski kolega, Branimir Simić je bio šesti, vozeći istu Opel Corsu kao i Milen. Jedanaesto mjesto u klasi pripalo je Draganu Straživuku u Toyoti Yaris.

 

Aleksandar Tadić je pokupio „srebro“ u klasi 7, a u klasi 8, slavio je Ivica Malić u savršeno pripremljenom Citroenu AX. Malić je osim pobjede u klasi, stigao i do izvrsnog drugog mjesta u generalnom plasmanu.

 

Kompletan izvještaj možete pročitati OVDJE.

 

Foto: RallyMagazin.RS

20:03 | Jun 9, 2019

KOMENTARI (0)