SPORT / BH AUTOSPORT

Večeras startuje 52. Srbija reli

Tri posade u automobilima R5 specifikacije

 

Bliži nam se i posljednje takmičenje u reli Šampionatu Srbije. 52. izdanje Srbija relija će spustiti zavjesu na reli sezonu 2019. u Srbiji.

 

Ovogodišnji Srbija reli boduje se za FIA Balkanski reli trofej, FIA ERT 2 Trofej, FIA ERT 3 Trofej, FIA ERT Junior Trofej, Međunarodno zonsko prvenstvo Srbije, Nacionalni šampionat Srbije i Bugarsko reli prvenstvo. Reli se vozi drugu godinu uzastopno u okolini Vrnjačke Banje iz koje će startovati u petak, 27. septembra u 21:01.

 

Na listi prijavljenih posada nalazi se 58 posada. Srbijanske posade su naravno u većini, a pored posada iz Srbije, najbrojnije su posade iz Bugarske. Za 52. Srbija reli prijavila se jedna posada iz Mađarske, jedna iz Švedske, jedna iz Hrvatske te jedna kombinovana, tursko-japanska posada.

 

U najatraktivnijijoj klasi, RC2, najavljeno je pet posada, od toga tri posade sa R5 automobilima. Listu predvodi Miroslav Angelov u Škodi Fabiji R5 Megaport Racinga, a pored njega, na Srbija reliju će nastupiti Dušan Borković u Škodi Fabiji R5 Evo, kao i Janos Puskadi u istom automobilu kao i Borković. U RC2 klasi će još nastupiti Tihomir Stratiev u Ford Fiesti Proto i Georgi Vasilev u Mitsubishi Lanceru EVO 9.

 

Publika u Vrnjačkoj Banji će imati priliku da uživa u simfoniji dva S1600 automobila. Jedan će voziti Daniel Ernstedt iz Švedske, Suzuki Swift S1600, dok drugi dolazi iz Bugarske, a Fiat Punto S1600 će voziti Plamen Georgiev. Nažalost, na reliju neće nastupiti niti jedna posada iz Bosne i Hercegovine.

 

Reli startuje večeras u Vrnjačkoj Banji, dok sutra ujutro kreću prvi brzinski ispiti, a posljednji se vozi u nedjelju nakon kojeg će biti održano svečano proglašenje pobjednika 52. Srbija relija.

 

Izvor: RallyMagazin.RS

00:04 | Sep 27, 2019

KOMENTARI (0)