VIJESTI / TUNING

Veloster N Performance stiže na SEMA Show

hyundai

Hyundai Veloster N Performance koncept

hyundai

Hyundai Veloster N Performance koncept

hyundai

Hyundai Veloster N Performance koncept

Koncept nešto drugačije sporstke izvedbe Velostera

 

Hyundai je za ovogodišnji SEMA Show spremio žestoku verziju Velostera N. Visokoperformantni hečbek stiže u Las Vegas na najpoznatiji tuning sajam na svijetu. Veloster N Performance koncept posjeduje niz modifikacija koje prikazuju šta je sve moguće raditi sa ovim automobilom i kako ga je moguće prerađivati.

 

Izmjene na eksterijeru automobila uključuju agresivno zadnje krilo, potpuno novu haubu, narandžaste akcente na prednjem i zadnjem braniku, haubi, bočnim usisnicima i kućištima retrovizora. Iznutra, automobil koristi alkantaru za tapaciranje, dok su prednja sjedišta djelo Sabelta. Aluminijska kugla ručice mjenjača i crveno dugme start/stop sistema su samo od neke od izmjena enterijera.

 

Ukoliko ste očekivali neki veliki skok snage Velostera, prevarili ste se. Kao i u fabričkoj izvedbi, 2.0 turbo motor razvija 275 KS. Automobil je dobio novi Capriso izduvni sistem koji ipak ne doprinosi povećanju snage, već je njegova uloga tek estetska.

 

Umjesto na snazi, fokus je bio na poboljšanju voznih karakteristika automobila. Tako je automobil donio H&R opruge, prednje i zadnje stabilizatore iz Daewoon Steela, šasija je dodatno ukrućena, a na 19-inčne felge su montirane Pirelli P-Zero Corsa gume. Za bolje kočenje, zaduženi su novi diskovi iz Alcona čiji prečnik iznosi 38 (naprijed) i 36 cm (nazad).

08:30 | Oct 29, 2019

KOMENTARI (0)