SPORT / WTCR

Vesnić debitovao drugim mjestom u klasi u prvoj trci

Dobar početak šampionata za vozača iz Užica

 

Jedan od najtrofejnijih vozača iz Srbije, Milovan Vesnić, ove godine vodi bitku na dva fronta. Pored CEZ šampionata, Vesnić će voziti i TCR šampionat Istočne Evrope. On je jučer na treninzima proveo voema malo vremena na stazi. Prvi trening je izgubio zbog pucanja poluosovine, a na drugom je zbog gužve na stazi imao jako malo vremena za ostvarivanje reprezentativnog rezultata.

 

Kvalifikacije je završio na drugoj poziciji, iza Martina Rybe u Hondi Civic Type R TCR. Ryba je došao najspremniji od svih takmičara u šampionatu Istočne Evrope jer je uložio najveća sredstva i proveo najviše vremena testirajući. On je osvojio prvu trku na Hungaroringu ispred Vesnića u Cupri TCR  i Galaša u VW Golfu GTI TCR.

 

Vesnić je tokom čitave trke imao odličan tempo, a najbrži krugovi njega i Rybe se razlikuju svega dvije desetinke. Vesnić je odradio pola posla. On je uspio da uspješno završi prvu trku i prođe bez incidenata na prebukiranom Hungaroringu. U Vesnićevom boksu imaju razloga za zadovoljstvo jer je tokom cijele trke imao sličan tempo kao i Ryba, iako Vesnić do Hungaroringa nije imao pravi test.

 

Jakub Wyszomirsky, Vesnićev timski kolega, osvojio je četvrto mjesto u svojoj Hondi Civic Type R TCR. Za razliku od dvojice timskih kolega, Rudi Pešović nije uspio da završi trku u svom Audiju RS3 LMS TCR te je morao parkirati svoj auto kraj staze zbog tehničkih problema.

 

Druga trka se vozi od 14:30.

11:49 | Apr 28, 2019

KOMENTARI (0)