SPORT / FORMULA 1

Vettel odlazi iz Ferrarija na kraju 2020

Četverostruki svjetski prvak odlazi iz Ferrarija

 

Sebastian Vettel napustit će Ferrari na kraju trenutne F1 sezone nakon šest godina provedenih u Maranellu, potvrdile su obje strane u službenom priopćenju. Sinoć su se pojavile glasine da će Vettel napustiti Ferrari nakon neslaganja oko novoga ugovora i da ima ponude drugih momčadi, a danas su ih potvrdili i vozač i momčad.

 

Ferrari je Vettelu navodno ponudio kratkoročni ugovor sa smanjenom plaćom u odnosu na prethodne ugovore iako je Nijemac naglasio da raskid suradnje nema veze s novcem.

 

“Ovo je odluka koju smo donijeli zajedno sa Sebastianom i koja je najbolja za obje strane,” rekao je šef momčadi Mattia Binotto.

 

“To nije bila jednostavna odluka s obzirom na vrijednost Sebastiana kao vozača i osobe. Nije bilo nekog posebnog razloga koji je doveo do ove odluke osim zajedničkoga vjerovanja da je došlo vrijeme da se raziđemo kako bi smo pokušali ostvarili svoje ciljeve.”

 

Vettel je rekao da su i on i momčad shvatili da više nemaju želje za nastavkom suradnje.

 

“Kako bi se izvukli najbolji mogući rezultati ključno je da sve strane rade u savršenom skladu. Momčad i ja smo shvatili da više nemamo zajedničku želju za suradnjom nakon ove sezone. Financijski aspekt nije igrao ulogu u ovoj zajedničkoj odluci. To nije moj način razmišljanja kad donosim odluke i nikad neće biti. Ono što se događalo posljednjih mjeseci rezultiralo je da se svi osvrnemo na prave prioritete u životu pa ću se i ja osvrnuti na ono što je zaista važno kad je riječ o mojoj budućnosti.

 

Scuderia Ferrari zauzima posebno mjesto u Formuli 1 i nadam se da će ostvari uspjeh koji zaslužuju. Želim se zahvaliti cijeloj Ferrari obitelji i svim ‘Tifosima’ diljem svijeta za svu potporu koju su mi dali tijekom godina. Moj cil je je završiti svoje poglavlje s Ferrarijem i s njima podijeliti još lijepih trenutaka, uz ove koje smo već proživjeli.”

 

Binotto se također zahvalio Vettelu na svemu što je učinio za momčad otkako se 2015. pridružio momčadi iz Maranella.

 

“U ime svih u Ferrariju, želim se zahvaliti Sebastianu za svoj sjajni profesionalni pristup i ljudske kvalitete koje je pokazao tijekom pet godina u kojima smo imali puno sjajnih trenutaka. Još nismo uspjeli osvojiti naslov, koji bi njemu bio peti, ali vjerujem da i dalje možemo puno izvući iz ove neobične F1 sezone 2020.”

 

Izvor: MaxF1.net

 

17:18 | May 13, 2020

KOMENTARI (0)