VIJESTI / AKTUELNOSTI

Vin Dieselova paklena mašina u Fast & Furious 9

Impresivna divlja zvijer na četiri točka

 

Još nekoliko mjeseci nas dijeli od premijere devetog nastavka filma Fast & Furious. Čuvena ekipa se okupila još jednom, a u najnovijem izdanju, ustaljenoj ekipi će se pridružiti i John Cena. Naravno, kao i do sada, jedna od glavnih zvijezda će biti Vin Diesel, a po prvi put imamo priliku da vidimo kakvu mašinu će korisiti u devetom nastavku.

 

Radi se o Dodge Chargeru SRT Hellcat Widebody sa mnoštvom modifikacija. U kratkom videu koji je Diesel objavio na svom Instagram profilu, možemo vidjeti tek prednji kraj automobila, ali dovoljno da probudi maštu o akciji koja nas očekuje u kinima za par mjeseci.

 

O tehničkim podacima ovog automobila nema govora. Ne možemo biti sigurni da je u pitanju fabrički Challenger SRT Hellcat u pitanju obzirom na brojne modifikacije koje su uočljive čak i na ovako kratkom snimku. Prednji kraj je od standardnog Hellcata bez widebody kita, dok je hauba u stilu Demona, a na automobilu se nalaze petokrake, ultralagane felge.

 

Ekipa Fast & Furiousa snima već 13 sedmica deveti nastavak. Snimanje se odvija u Los Anđelesu, Edinburgu, Londonu, Tajlandu i Tbilisiju. Pored Hellcata, u novom nastavku bi se trebala pojaviti i nova Toyota Supra koja je fotografisana u Tbilisiju tokom snimanja. Premijera filma Fast & Furious 9 planirana je za 22.5.2020. godine.

00:17 | Sep 20, 2019

KOMENTARI (0)