VIJESTI / PREMIJERE

Volkswagen Arteon R će imati preko 400 KS

volkswagen

Volkswagen Arteon R-Line

volkswagen

Volkswagen Arteon R-Line

VR6 se vraća u upotrebu

 

Volkswagen Arteon R definitivno stiže ove godine. Premijera modela je planirana za kraj godine do kada će vrlo vjerovatno stići i facelift aktuelne generacije, a za razliku od serije prije facelifta, Arteon će u osvježenoj izvedbi imati i svoju performantnu „R“ varijantu.

 

Arteon R će imati agresivniji dizajn prednjeg kraja sa znatno većim bočnim usisima na prednjem braniku, kao i dodatne otvore na masci hladnjaka. Straga, Volkswagen planira dodati diskretni crni spojler na vrata prtljažnika i redizajnirani zadnji branik koji će adaptirati četiri pravougaona završetka izduvnog sistema. Takođe, u planu je i napredniji kočioni sistem koji će biti zadužen za zaustavljanje ove zvijeri koja će pod haubom imati svima drag i poznat motor.

 

Za pokretanje Arteona R, biće zadužen 3.0 litarski turbo VR6 motor koji se nakon duže pauze vraća u upotrebu. Njegova snaga će iznositi preko 400 KS, a snaga bi se prenosila na 4Motion pogon na sva četiri točka. Za sada nema informacija o transmisiji, ali je gotovo sigurno da će u upotrebi biti automatik, dok za manuelni nismo tako sigurni.

07:24 | Feb 20, 2020

KOMENTARI (0)