VIJESTI / PREMIJERE

Volkswagen Caddy se vraća kao napredni i moderni „dostavnjak“

Volkswagen

Volkswagen Caddy

Volkswagen

Volkswagen Caddy

Kombinacija dostavnog i luksuznog vozila

 

Volkswagen je premijerno predstavio četvrtu generaciju svog popularnog, lakog dostavnog vozila – Caddy. Automobil koji je postao sinonim za taj segment dostavnih vozila odavno je bio zreo za „penziju“ te činjenica da je treća generacija predstavljena davne 2003. godine i da je zasnovan na Volkswagen Golfu pete generacije, dodatno je ostavljala utisak prilično zastarjelog automobila.

 

Sada je konačno došlo vrijeme za novu, četvrtu generaciju koju smo toliko dugo čekali i sada pred sobom imamo jedan od najnaprednijih i najsofisticiranijih dostavnih automobila. Caddy je zadržao svoju formu koja se ne može toliko mijenjati uzimajući u obzir segment vozila, ali sada djeluje znatno primamljivije i dinamičnije.

 

Kao i većina novih automobila iz VAG koncerna, novi Caddy je smješten na MQB platformu i kao do sada, dostupan je kao putničko i dostavno vozilo. Ukoliko se odlučite za putnički Caddy, računajte i na opciju sa sedam sjedišta koja je dostupna uz doplatu. Koeficijent otpora zraka je smanjen na 0,30, što je poboljšanje za 0,03 u odnosu na prošlu generaciju. Iako je nastao od vozila fokusiranog na prevoz tereta, Caddy u svojoj putničkoj izvedbi nudi brojne luksuzne elemente kao panorama krov, LED svjetla kao i pokretanje vozila bez fizičkog ključa.

 

Osim što je značajno uljepšan, novi Caddy će dobiti i nove motore. Ljubitelji dizela će moći birati nekoliko verzija 2.0 TDI motora sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim mjenjačem. Kupcima se nude i dvije opcije pogona: prednji i pogon na sva četiri točka. Za ljubitelje benzinskih agregata, Volkswagen je spremio 1.5 TSI motor, kao i verziju na CNG.

16:47 | Feb 21, 2020

KOMENTARI (0)