VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen ID.4 stiže u februaru 2020.

vw

Volkswagen ID Crozz koncept

vw

Volkswagen ID Crozz koncept

vw

Volkswagen ID Crozz koncept

vw

Volkswagen ID Crozz koncept

Cijenom može parirati Tiguanu

 

Volkswagen je u Frankfurtu započeo novu eru za kompletnu kompaniju. Pod pritiskom javnosti nakon afere „Dieselgate“, ali i zbog sve veće potražnje tržišta za električnim automobilima, Volkswagen je predstavio ID.3, svoj prvi električni automobil za masovnu proizvodnju. Pored novog automobila, predstavljen je i novi logo koji će pratiti elektrifikaciju Volkswagenove ponude, a ID porodica će u budućnosti samo rasti.

 

Već u februaru naredne godine stiže nam novi električni Volkswagen, a nakon kompakta ID.3, hronološki dolazi ID.4 koji će biti u formi crossovera. Kao polazna osnova za novi ID.4 poslužiće konceptni model Crozz. Ovime se stvara raznovrsnija ponuda električnih automobila, a Volkswagen povećava svoj udio i na tom tržištu.

 

Glavni adut koji bi trebao privući kupce da se odluče za ID.4 bi vrlo lako mogla biti cijena, obzirom na to da će biti veoma konkurentan i u poređenju sa automobilima s unutrašnjim sagorijevanjem. Konkretno, poredeći ga sa modelima iz Volfsburga, ID.4 će imati najsličnije cijene kao Tiguan što ga čini itekako primamljivim.

 

S druge strane, Volkswagen tvrdi da mogu praviti bolje električne automobile, čak i od Tesle. Čini se da se rađa novo rivalstvo u kojem Tesla, pored svega, teško da može imati ikakve šanse protiv Volkswagena koji pored kvaliteta nudi i daleko niže cijene od američkog proizvođača što bi moglo biti i presudno u krajnjem slučaju.

21:41 | Sep 18, 2019

KOMENTARI (0)