VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen najavio I.D. 4

volkswagen

Volkswagen I.D. 4

volkswagen

Volkswagen I.D. 4

volkswagen

Volkswagen I.D. 4

volkswagen

Volkswagen I.D. 4

Novi električni automobil iz Volfsburga

 

Volkswagen je prikazao svoj novi električni automobil I.D.4, a najavljen je u Kini gdje čime je proizvođač potvrdio da će se ovaj auto pored već postojećeg I.D.3 izrađivati i na Dalekom istoku. Fotografija koja služi kao teaser ovog modela prikazuje I.D.4 kao urbani crossover.

 

I.D.4 slijedi dizajnerski jezik koji koristi i I.D.3, ali u formi crossovera. Ono što je zanimljivo je činjenica da je Volkswagen najavio I.D.Crozz, električni crossover, ali u coupe izvedbi dok I.D.4 nema dodirne tačke sa konceptom jer je očigledno da se radi o standardnoj, kompaktnoj izvedbi terenca. Ipak, Volkswagen namjerava ponuditi i coupe varijantu SUV-a, ali za sada ne znamo da li će zadržati naziv I.D.Crozz ili će pak dobiti numeričku oznaku.

 

Konceptni I.D.Crozz koristi sistem od dva elektromotora, jedan montiran na prednju, a jedan na zadnju osovinu. Zajedno razvijaju 302 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Snaga se crpi iz paketa baterija od 83 kWh.

 

Volkswagen namjerava da u početku, godišnje prodaje čak 100.000 električnih modela. Ipak to je samo početak te kroz pet godina namjeravaju stići i to milion prodatih vozila. To pokazuje koliko se kompanija iz Volfsburga ozbiljno posvećuje elektrifikaciji i odlučno korača u budućnost.

14:23 | Nov 2, 2019

KOMENTARI (0)