VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen najavio nove crossovere

Nastavak SUV ofanzive

 

Volkswagen će biti jedan od najaktivnijih brendova tokom 2020. godine. Prema planu, gigant iz Volfsburga će predstaviti čak 34 nova modela. Većina će biti crossoveri i SUV-ovi, uključujući i već potvrđeni Nivus koji će prvobitno biti ponuđen u Brazilu, da bi se potom 2021. godine preselio i u Evropu.

 

VW Vortex je otkrio da je Volkswagen već zaštitio tri nova naziva modela. Gotovo smo sigurni da se radi o crossoverima obzirom na to da u sva tri naziva na početku stoji slovo „T“ što nas asocira na modele T-Cross i T-Roc. Dakle, tokom 2020. godine ćemo poželjeti dobrodošlicu modelima T-Sport, T-Coupe i T-Go.

 

Iako za sada ništa nije sigurno, vrlo je vjerovatno da će evropska verzija modela Nivus nositi naziv T-Sport. Nemamo zvaničnu potvrdu, ali ako je vjerovati glasinama, to je najizvjesniji scenarij. Dalje, T-Coupe će po svemu sudeći biti coupe varijanta već postojećeg crossovera. U principu, radiće se o istoj relaciji kao između modela Atlas i Atlas Cross Sport. Na kraju, T-Go bi trebao biti osnovni, entry-level model u ponudi crossovera. Postoji mogućnost da će to biti produkcijska verzija Taigun koncepta koji je predstavljen 2012. godine, a baziran je na modelu Up.

17:37 | Dec 27, 2019

KOMENTARI (0)