VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen očajno čuva tajne!

Poznate karakteristike svih performantnih izvedbi osme generacije Golfa

 

Ukoliko imate tajnu i povjerite je nekom iz Volkswagena, vjerovatnoća da će cijeli svijet to vrlo brzo saznati je ogromna. Jednostavno, ako su dobri u pravljenju automobila, očajni su u čuvanju tajni. I to ne tuđih, već svojih. Ovoga puta, samo nekoliko dana nakon što je procurila fotografija zadnjeg kraja novog Golfa GTI, stiže nam grafički prikaz kompletne ponude performantnih izvedbi Golfa osme generacije.

 

Na slici se nalazi pet izvedbi, pa krenimo redom. Prva je GTI. On stiže za nešto više od mjesec dana u Ženevu, a njegova standardna izvedba će imati 2.0 turbo benzinac od 242 KS. To je niže od onoga što je kružilo po glasinama (255 KS), ali je više od odlazeće sedme generacije (228 KS). Pored standardnog GTI-ja, Volkswagen će u ponudi imati i jaču, TCR izvedbu koja će imati 296 KS.

 

Sa standardnom GTI izvedbom, u Ženevi će debitovati i novi Golf GTD. Dizelski sportaš iz Volfsburga će raspolagati sa 197 KS, a pod haubom je provjereni 2.0 TDI motor. Snaga Golfa GTI i Golfa GTE će biti identična. S tim, da će GTE koristiti 1.4 benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom i njegova ukupna snaga će biti 242 KS. Najjači od svih, Golf R, imaće 329 KS što je znatno više nego u još uvijek aktuelnoj generaciji, ali još uvijek očekujemo zvaničnu potvrdu da li će biti i najjače, R Plus varijante koja bi imala oko 400 KS.

12:14 | Jan 21, 2020

KOMENTARI (0)