VIJESTI / PREMIJERE

Volkswagen predstavio I.D. Roomzz koncept

idroomzz

Volkswagen I.D. Roomzz

idroomzz

Volkswagen I.D. Roomzz

idroomzz

Volkswagen I.D. Roomzz

idroomzz

Volkswagen I.D. Roomzz

idroomzz

Volkswagen I.D. Roomzz

Novi električni SUV

 

Volkswagen je predstavio najnovijeg člana I.D. porodice. U gamu električnih vozila dodat je SUV I.D. Roomzz, konceptni SUV. Svoju zvaničnu premijeru će imati za par dana u Šangaju. Bolje mjesto za premijeru ne mogu naći obzirom na to da je Kina trenutno najveće tržište za električna vozila.

 

Novi električni terenac smješten je na istu platformu kao i manji, I.D. Crozz model. Volkswagenova modularna MEB platforma služi kao savršen temelj za različite koncepte električnih vozila. Od predstavljanja I.D. Crozz modela 2017. godine, platforma i tehnologija su dodatno unaprijeđene pa I.D. Roomzz predstavlja rezultate kontinuiranog razvoja pametnih tehnologija koje se implementiraju u električne automobile.

 

Volkswagen I.D. Roomzz predstavlja koncept full-size terenca sa tri reda sjedišta. Zahvaljujući svojoj modularnosti, I.D. Roomzz možete pretvoriti u svojevrstan salon na točkovima koji nudi pregršt prostora za putnike u njemu. U kabini, I.D. Roomzz je dobio digitalni klaster instrumenata. Kompletna instrument tabla sa volanom djeluje kao da pluta ispred vozača, a uz I.D. Pilot mod, I.D. Roomzz može voziti „sam“ bez aktivnog učešća vozača.

 

Pogonska jedinica Volkswagena I.D. Roomzz sastoji se od dva elektromotra, po jedan na prednjoj i na zadnjoj osovini, što stvara novu, električnu izvedbu 4Motion pogona na sva četiri točka. Njihova ukupna snaga iznosi 302 KS što je ovom automobilu dovoljno da od 0 do 100 ubrza za 6,6 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 180 km/h. Kada je domet u pitanju, po WLTP standardu, I.D. Roomzz prelazi 450 km, dok po kineskim NEFZ standardima, ovaj automobil bi mogao preći 475 km.

 

Početak proizvodnje produkcijske izvedbe modela I.D. Roomzz  planiran je za 2020. godinu, zajedno sa I.D. Crozz i Compact I.D.

15:23 | Apr 14, 2019

KOMENTARI (0)