VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen predstavio novi R logo

Takođe, spremljen je i novi R-Line logo

 

Prije otprilike mjesec dana smo ugledali novi Volkswagenov logo koji označava početak nove ere za Volkswagen. Grafički identitet kompanije je ostao prepoznatljiv, ali blago izmijenjen i modernizovan. Pored glavnog loga, Volkswagen je odlučio da redizajnira i logo R odjela za visokoperformantne automobile.

 

Slovo R je značajno izmijenjeno, a iz Volkswagena su željeli da novi logo bude moderniji, izrazitiji i elegantniji. Dosadašnji logo je bio prilično jednostavan i ne baš unikatan, dok će novi logo definitivno biti lako prepoznatljiv i karakterističan samo za Volkswagen. Osim čistokrvnih R modela, i R-Line modeli će dobiti nove, redizajnirane oznake. Prvi model koji će dobiti nove R-Line oznake je Atlas Cross Sport, SUV za tržište Bliskog istoka, Kine, Meksika i Rusije.

 

Trenutno, Volkswagen u ponudi ima samo dva R modela: Golf i T-Roc. Nova generacija Golfa stiže za nešto više od dvije sedmice, a nedugo za njim bi trebao biti predstavljen i novi Golf R. T-Roc R je predstavljen početkom godine i predstavlja unaprijeđeni Golf R postavljen na platformu modernog crossovera. Postoji mogućnost da će se ponuda R modela proširiti za dva modela, a to su Arteon R i Touareg R. U prošlosti, postojao je Touareg R50, kao i Passat R36 te nije nemoguće da ponovo vidimo performantne verzije Volkswagenovog najvećeg terenca, kao i „mlađahnog“ Arteona koji je zamijenio Passat CC.

10:57 | Oct 7, 2019

KOMENTARI (0)