VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen skicom najavio novi Amarok

Razvijan u saradnji s Fordom

 

Volkswagen je danas zvanično najavio novu generaciju njihovog kamioneta Amarok. Vozilo koje u Evropi ipak nema željenu popularnost jer je ovaj tip vozila ipak značajno popularniji u Sjevernoj i Južnoj Americi. Volkswagen je ipak zadovoljan postignutim sa prvom generacijom te će Amaroku dati i „drugu“ šansu da svoje rezultate poboljša sa novom generacijom.

 

Danas su nam prezentovali prvi zvanični teaser druge generacije Amaroka koja će biti razvijana u saradnji sa Fordom. Nekada veliki rivali, a sada poslovni partneri, udružuju snage kako bi kupcima ponudili najbolji kamionet na tržištu. Ford ima daleko veće znanje i iskustvo s ovim tipom vozila te će to biti jedan od ključnih faktora u izradi novog automobila.

 

U „prevodu“, novi Amarok će u velikoj mjeri dijeliti komponente sa Rangerom, Fordovim kamionetom koji će takođe za koju godinu dobiti novu generaciju. Prema najnovijim izvještajima, nove generacije ovih modela nam stižu 2022. godine. Prva skica nam prikazuje uistinu atraktivan i „mišićav“ kamionet sa grubim, „macho“ stavom.

 

Produkcijski model će gotovo sigurno biti značajno „blaži“ i manje „napuhan“ od skice, ali će i dalje biti izuzetno atraktivna pojava na cesti, ali i izvan nje gdje će najviše moći da iskaže svoje sposobnosti.

12:17 | Mar 17, 2020

KOMENTARI (0)