VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagen sprema Touarega u GTE izvedbi

volkswagen

Volkswagen Touareg GTE

volkswagen

Volkswagen Touareg GTE

volkswagen

Volkswagen Touareg GTE

Suptilniji sportaš od najsnažnijeg Touarega u ponudi

 

Volkswagen je u svoju ponudu vratio Touareg R. Elektrifikovani V8 benzinski motor našao je svoju upotrebu u najvećem i najsnažnijem Volkswagenu u ponudi, a za one kojima je 456 KS iz Touarega R previše, Volkswagen sprema suptilniju verziju sportskog Touarega. U ovom slučaju, on će nositi oznaku GTE, a jasno je da se i u ovom slučaju radi o hibridnom modelu.

 

Touareg GTE bi mogao koristiti istu pogonsku jedinicu kao i punjiva hibridna verzija Touarega u Kini. Na kineskom tržištu, hibridni Tourareg koristi 2.0 turbo benzinski motor sa elektromotorom i baterijom od 18 kWh, a ukupna snaga sistema iznosi 362 KS. Evropska verzija sa oznakom GTE bi po svemu sudeći mogla imati isti nivo snage. Osim snage, Touareg GTE bi mogao imati i isti domet na električni pogon, a on iznosi 58 kilometara. Treba imati na umu da je u ovom slučaju, domet mjeren prema NEDC standardima, koji su se pokazali „optimističnim“ i po malo nerealnim te bi domet trebao biti nešto manji kada bude testiran po WLTP ciklusu.

 

Sudeći po špijunskim fotografijama Touarega GTE, neće se previše razlikovati od standardnog Touarega. Uz diskretne vizuelne izmjene na prednjem kraju, Touareg GTE će nositi specifične oznake te ćemo ga na taj način najlakše raspoznavati. Premijerno predstavljanje Touarega GTE možemo očekivati prije kraja godine.

11:26 | May 7, 2020

KOMENTARI (0)