VIJESTI / AKTUELNOSTI

Volkswagenov najprodavaniji produkt u 2019. je kobasica

Ni Golf, ni Passat već kobasica

 

Ovo je podatak koji vam možda djeluje šokantno, ali najprodavaniji proizvod Volkswagena nije niti jedan automobil, već kobasica. Dakle, ako ste tipovali na Golf, Passat ili Polo, e pa prevarili ste se. Volkswagen već godinama u svom asortimanu ima i „Currywurst“ kobasice, tačnije od '70-ih godina prošlog vijeka koje se takođe proizvode u Volfsburgu.

 

Isprva, te kobasice su bile namijenjene za radnike fabrike, ali su vremenom došli na ideju o prodaji ove mesne prerađevine. Prošle godine, Volkswagen je proizveo 6,2 miliona automobila širom svijeta, a fabrika kobasica u Volfsburgu je sama proizvela 6,8 miliona kobasica. Nije teško naslutiti koji produkt je bio prodavaniji.

 

Zašto je Volkswagen, jedan od najvećih proizvođača automobila na svijetu, pored veoma uspješnog automobilskog brenda, proizvodi i mesne prerađevine? Historija Volkswagenovih „Currywurst“ kobasica datira još od davnih '30-ih godina prošlog vijeka, čak i prije Drugog svjetskog rata. Kako je Volkswagen i tada bio veliki proizvođač, za potrebe svoje fabrike, sagradio je fabriku u kojoj su se proizvodile ove kobasice. Neprofitna proizvodnja za radnike trajala je do već pomenutih '70-ih godina prošlog vijeka kada su ih ponudili kupcima.

 

Od tada, pa do danas, Currywurst kobasice su doživjele veliku popularnost i prodaju se u velikom broju zemalja širom svijeta. Na taj način, Volkswagen je našao način za dodatnu zaradu pored njihove primarne djelatnosti. O Volkswagenovim kobasicama, pravljeni su brojni prilozi i reportaže, a jedan od znatiželjnih novinara je i Richard Hammond, legendarni voditelj The Grand Toura.

 

Ono što je takođe zanimljivo, a tiče se ovih kobasica, one se mogu naći u Volkswagenovom katalogu rezervnih dijelova. Dakle, ukoliko tražite zamjenski branik, farove ili bilo koji drugi dio, nemojte se iznenaditi ukoliko naiđete na kobasice u ponudi.

09:46 | Jan 26, 2020

KOMENTARI (0)