VIJESTI / AKTUELNOSTI

Vraća nam se legendarni Lancer Evolution?

Japanski mediji sve više pišu o tome

 

Mitsubishi Lancer Evolution je legendarni model koji i nakon tri godine ne možemo da prežalimo što ga nema. Automobil koji je uz Subaru Imprezu WRX STI kupcima donio reli iskustvo u svakodnevnom životu, ugašen je 2016. godine i zamijenio ga je crossover.

 

Međutim, nakon samo tri godine, japanski proizvođač smješten u Minatu, ozbiljno razmišlja o povratku ovog kultnog automobila. Jedanaesta generacija Lancera Evolution je u razmatranju, obzirom da kompanija želi ponovo ponuditi model u segmentu kompaktnih putničkih automobila.

 

Njegov povratak se očekuje u narednoj deceniji koja je već na pragu. U međuvremenu, Nissan je kupio Mitsubishi i to je stavilo u drugi plan projekat nasljednika Lancera EVO X. Sada, kada su se stvari ustabilile, Mitsubishi je spreman da oživi svoj najslavniji model u historiji.

 

Prema glasinama, Lancer EVO XI bi dijelio ključne komponente sa narednom generacijom Renault Meganea RS. To uključuje 2.0 četverocilindarski turbo motor, DCT automatski mjenjač i S-AWC pogon na sva četiri točka. Nije isključeno ni da će Lancer EVO XI imati i električno pojačanje.

 

Ukoliko se glasine obistine, biće to pobjeda entuzijazma jer je Lancer Evoultion sve vrijeme bio miljenik pravih entuzijasta koji su od svojih automobila uz brojne tuning zahvate činili ovaj automobil „ubicom“ super automobila.

09:27 | Jun 28, 2019

KOMENTARI (0)