SPORT / BH AUTOSPORT

Vrhunski vikend na Zalužanima opravdao očekivanja

Publika je mogla uživati u dva dana sjajnog trkanja

 

Banjalučani, bravo! Još jednom, Zalužani su ugostili najbrže vozače na kružnim stazama u regiji. Trkački vikend je počeo u subotu, a već tada smo vidjeli žestoku vožnju od starta do cilja. U svim divizijama, trke su bile veoma zanimljive i atraktivne, a organizatoru želimo još mnogo ovakvih, pa čak i boljih trka u budućnosti! Krenimo redom po divizijama.

 

U subotu su se vozili kvalifikacioni treninzi za svih 6 divizija, a trkale su se samo tri divizije. U diviziji D4 - 3500, u subotu je nastupilo sedam takmičara. Sa prvog startnog mjesta krenuo je naš domaći takmičar, Miroslav Josipović u svojoj Ladi Vesti TC1. Iza njega startovao je Nemanja Milovanović u Seat Leon Raceru. Njih dvojica su imali malu bitku na startu trke koju je dobio Milovanović i do kraja trke se nisu mijenjale pozicije. Milovanović je do cilja stigao na prvom, Josipović na drugom, a na trećem je bio Zoran Kotromanović u Seat Leonu. U našem šampionatu je najbrži bio Josipović ispred Damira Ljubića i Izeta Murtića.

 

U diviziji D4 – 2000, pobjedu je odnio bh. predstavnik. Milorad Drinić je kroz cilj prošao na prvom mjestu ispred Dimitrija Kimovskog iz Srbije. Treća pozicija je pripala Milanu Broziniću. Obzirom na to da je bio ukupno najbrži, Drinić je slavio i u Šampionatu BiH, dok je iza njega stigao Branimir Simić u Hondi Civic Type R. Treće mjesto je pripalo Omeru Samardžiću.

 

Divizija D4 - 1600 je bila u znaku naših takmičara i potpune dominacije momaka iz Banja Luke. Najbrži je bio...? Možete i sami pogoditi. Naravno – Jasmin Hrnić. Hrnić je u vrhunskoj formi kao i njegova Honda koja ga savršeno sluša od početka godine i donosi mu pobjede. Drugo mjesto je pripalo Mišelu Radoševiću, još jednom veoma brzom banjalučaninu, a iza njega je završio Dejan Vujasin. To je bio ukupni poredak trke, ali i Šampionata BiH.

 

Nedjelja je donijela akciju u svim divizijama te su svi krenuli u posljednje borbe na Zalužanima za ovu godinu. Ponovo ćemo krenuti redom od najjače divizije.

 

A u diviziji D4 - 3500, Nemanja Milovanović je odnio novu pobjedu. Žarko Knego je trku završio na drugom mjestu nakon odustajanja u subotu. Kao i u subotu, Zoran Kotromanović je ponovo bio „bronzani“. U našem šampionatu, prvo mjesto je osvojio Izet Murtić ispred Damira Ljubića. Najveći favorit, Miroslav Josipović, odustao je nakon pet odvezenih krugova kada je imao malo izlijetanje sa staze koje je na svu sreću, uništilo samo trku, a Josipović i njegova Lada su prošli bez posljedica.

 

U diviziji D4 - 2000, pobjedu je odnio Darko Božilović u svom prepoznatljivom Ford Focusu SP. Drugo mjesto je osvojio Dragan Stojković u Alfi Romeo 147, dok je podijum kompletirao Aleksa Radojković u Hondi Civic. Među domaćim takmičarima, Milorad Drinić je ponovo bio najbrži. Drugo mjesto je osvojio Željko Kukić, a treće Omer Samardžić.

 

Još jednom, naši momci su bili najbrži u diviziji D4 - 1600. Jasmin Hrnić je ponovo izdominirao u trci i upisao novu pobjedu ove godine. Druga pozicija je pripala Dejanu Vujasinu, a treća Marku Vukašinoviću. U našem šampionatu, treća pozicija je pripala Vladimiru Đukiću, dok su prva dva mjesta ista.

 

U ostalim divizijama, nije bilo naših takmičara. Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE. Takođe, izvrsnu fotogaleriju sa Zalužana možete pogledati na ovom LINKU. Naredna trka za Šampionat BiH na kružnim stazama vozi se u Hrvatskoj, na legendarnom Grobniku, 27./28.7.2019. 

 

Foto: Selver Skorup

23:05 | Jun 24, 2019

KOMENTARI (0)