VIJESTI / PREMIJERE

VW Arteon R-Line Edition kao novi flagship model

vw

VW Arteon R-Line Edition

vw

VW Arteon R-Line Edition

vw

VW Arteon R-Line Edition

vw

VW Arteon R-Line Edition

vw

VW Arteon R-Line Edition

vw

VW Arteon R-Line Edition

Svega 250 primjeraka

 

U februaru se navršava godina dana kako je Volkswagen predstavio novi Passat, a nedugo zatim i njegovu karavansku izvedbu u R-Line Edition seriji, a ista specijalna serija je sada spremljena i za model Arteon. Nasljednik Passata CC je prisutan od 2017. godine i od tada je pokupio brojne simpatije zbog elegantnog i dinamičnog dizajna.

 

Arteon R-Line Edition dolazi u atraktivnoj i prilično rijetkoj Moonstone sivoj nijansi koja je kombinovana sa crnom u koju je obojen krov, retrovizori i aluminijski Rosario točkovi, kao i fabrički zatamnjena zadnja stakla. To doprinosi samom izgledu, ali i očuvanju privatnosti putnika na zadnjim sjedištima. Enterijer je obložen prefinjenom Nappa kožom, a potpuno digitalni klaster instrumenata dolazi kao serijska oprema.

 

Kao najopremljenija izvedba, ovaj Arteon posjeduje svu opremu koju je bilo moguće ugraditi atraktivniju verziju Passata. Lista dodataka broji sve, počevši od grijanja prednjih i zadnjih sjedišta do otključavanja automobila bez ključa, kao i adaptivna LED svjetla i najbolje specifikacije infotainment sistema. Kupci će takođe dobiti i veliki broj sigurnosnih sistema, kao i asistencija vozaču.

 

Volkswagen će prodavati Arteon R-Line Edition isključivo sa najsnažnijim motorima. Radi se o 2.0 TSI i 2.0 Bi-TDI motorima koji će biti upareni sa sedmostepenim automatskim mjenjačima, a snaga će se prenositi na sva četiri točka. Cijena automobila sa 2.0 TSI motorom sa 188 KS iznosi 55.970€, dok će snažnije verzije koštati nešto više. Isporuke prvih primjeraka se očekuju u februaru.

19:10 | Jan 7, 2020

KOMENTARI (0)