VIJESTI / AKTUELNOSTI

VW Golf 8 uslikan bez kamuflaže

golf8

Volkswagen Golf 8

golf8

Volkswagen Golf 8

Ekskluzivne fotografije najpopularnijeg svjetskog kompakta

 

Stigle su najnovije špijunske fotografije novog Volkswagen Golfa. Ovog puta, bez ikakve kamuflaže. Ono što privlači pažnju jesu prednji farovi koji više nisu jednostavnog, oštrog dizajna već su dizajneri malo „uvrnuli“ linije i učinili njihov izgled dinamičnijim i zanimljivijim.

 

Kao i većina  Volkswagenovih modela, novi Golf će imati izuzetno dug prednji kraj, ali i veoma kratke zadnje prevjese. Za sada, nema nikakvih objašnjenja za ovo idejno rješenje, ali možda nam Volkswagen sprema nešto za budućnost. Pogled iz profila – pa da budemo iskreni, da ne znamo da se radi o „osmici“, ne bismo mogli naći nikakvu razliku. Nazad, tek nešto drugačiji dizajn klastera zadnjih svjetala. Ostalo, sve jako slično, da ne kažemo isto kao na sedmici.

 

Nova generacija Golfa biće smještena na unaprijeđenoj MQB platformi. Osmica će u nekoj mjeri pokazati u kom pravcu će stvari ići kada je u pitanu nova MQB platforma i šta će Volkswagen nuditi u budućnosti. Ponuda motora će biti dosta izmijenjena. Benzince će predstavljati 1.0 TSI i 1.5 TSI koji će vjerovatno biti i najtraženiji motor. Naravno, najzanimljivije je vidjeti ponudu dizelskih motora koji su Volkswagenu donijeli velike nevolje, ali i uspjehe. U ponudi će se sigurno naći popularni 2.0 TDI, ali i manji motor zasnovan na arhitekturi 1.5 TSI benzinskog motora. O novom Golfu R još nema nikakvih detalja, ali zato znamo da će novi Golf GTD imati snagu od 204 KS, dok će najslabiji GTI imati 245, a onaj najekstremniji i najskuplji bi mogao probiti barijeru od 300 KS.

 

U narednom periodu očekujemo još detalja. Zvanično predstavljanje osme generacije Volkswagen Golfa trebalo bi biti održano na jesen, a prvi modeli bi trebali sići sa proizvodne trake već u junu.

20:30 | Mar 9, 2019

KOMENTARI (0)