VIJESTI / AKTUELNOSTI

VW najavio facelift Transportera

t61

Volkswagen Transporter T6.1

t61

Volkswagen Transporter T6.1

t61

Volkswagen Transporter T6.1

Nakon Multivana, sada i Transporter dobija verziju T6.1

 

Volkswagen je krajem februara predstavio facelift svog putničkog kombija. Tada je prikazan automobil koji je doživio minimalne promjene na vanjskom izgledu, kao što smo i navikli od Volkswagena koji ne radi ništa dramatično i radikalno, već odmjereno i studiozno.

 

Sada je na red došla i dostavna izvedba ovog modela, a kao i kod Multivana, Transporter je dobio veoma sličan prednji kraj, ali primjereniji „radničkoj“ verziji ovog automobila. Iako se radi o dostavnom vozilu, prednji kraj Transportera je i dalje atraktivan sa LED svjetlima koja dolaze u seriji, a maska je oblikovana po uzoru na Arteon, Touareg i Passat.

 

Pod haubom se nalazi 2.0 TDI motor sa nekoliko različitih nivoa snage. Tako su u ponudi izvedbe od 90, 110, 148 i 196 KS. Kupci koji se odluče za motor od 148 ili 196 KS, mogu takođe doplatiti i integralni 4Motion pogon. U ponudi će biti i potpuno električna varijanta koja razvija 110 KS, a prema NEDC standardu domet bi trebao biti oko 400 km, što bi u praksi trebalo biti nešto manje.

 

Transporter T6.1 po prvi put koristi elektro-mehanički volan umjesto standardnog hidraulički pomognutog sistema. To je omogućilo Volkswagenu da u ovaj automobil dodaju i brojne elektronske sisteme asistencije vozaču. Osim što će i dalje biti izuzetno izdržljiv i snažan, Transporter će u kabini imati najmoderniji infotainment sistem, kao i odvojeno zaključavanje kabine i tovarnog prostora.

 

Prvi primjerci novog Transportera stižu u prodaju na jesen. U ponudi će biti različite karoserijske izvedbe. Takođe, u planu je i pick-up verzija sa jednostrukom ili dvostrukom kabinom.

18:58 | Apr 8, 2019

KOMENTARI (0)