VIJESTI / TUNING

VW Polo GTI sa 316 KS...

polo

Siemoenit Polo GTI

polo

Siemoenit Polo GTI

polo

Siemoenit Polo GTI

polo

Siemoenit Polo GTI

polo

Siemoenit Polo GTI

polo

Siemoenit Polo GTI

polo

Siemoenit Polo GTI

... i samo dva sjedišta?

 

Aktuelna generacija Volkswagena Polo u vrhu ponude ima GTI model sa 197 KS. U prošloj generaciji, u najjačoj izvedbi, Polo R WRC Street, razvijao je 217 KS što je na ovako malom automobilu značajna razlika. Siemoneit Racing iz Njemačke je odlučio da poboljša ovaj automobil i da mu daleko više snage u odnosu na fabričku izvedbu.

 

Siemoneit Racing je spremio tri tuning paketa, tzv. „three-stage“ tuning. U najjačem, trećem paketu, Polo GTI razvija 316 KS i 430 Nm. To je izvrsna cifra za ovaj automobil. Motor je ostao isti, 2.0 TSI sa prednjim pogonom, ali su ubačeni veći turbo punjač, novi interkuler, unaprijeđen je i izduvni sistem, a izvršena su i podešavanja na DSG automatskom mjenjaču kako bi podnio znatno više snage.

 

Sve ove nadogradnje vas koštaju 8.998€, a ukoliko vam novac nije problem i želite da pored snage poboljšate i ležanje automobila (što bi bilo logično te vam toplo preporučujemo), moguće je naručiti KW Clubsport ovjes koji će vas koštati 11.630€. Uz sve to, Siemoneit će vam montirati i set 18-inčnih ATS felgi sa Michelin Super Sport gumama.

 

Ono što smo vam ostavili za kraj je ili razočarenje ili oduševljenje. Zavisi šta ko traži. Ovaj Polo GTI je dvosjed obzirom na to je umjesto zadnjih sjedišta ugrađen zaštitni kavez. Sve nadogradnje i značajno olakšanje, ovaj automobil čine 1,5 sekundu bržim od fabričkog.

11:12 | Jul 31, 2019

KOMENTARI (0)