VIJESTI / AKTUELNOSTI

VW T-Cross Coupe stiže krajem 2020.

Volkswagenov najmanji terenac dobija coupe izvedbu

 

Volkswagen nema namjeru stati sa svojom SUV ofanzivom. Sve je krenulo prilično davno, sa modelom Touareg. Tada terenci nisu bili popularni u ovoj mjeri kao danas. Vremenom su stigli Tiguan, a posljednje terenske „kreacije“ iz Wolfsburga su T-Roc i T-Cross. Kabrio verzija T-Roca stiže krajem godine, a najnoviji crossover u planu je T-Cross Coupe.

 

Kako i samo ime govori, radi se o coupe izvedbi najmanjeg Volkswagenovog terenca. To znači da će inače kompaktni T-Cross dobiti padajuću liniju krova i nešto dinamičniji izgled. Sve promjene bi trebale biti izvršene na zadnjem kraju kako bi automobil podjsećao na coupe, ali sigurni smo da će to biti manje dramatično u odnosu na način koji to rade BMW i Mercedes.

 

Novi crossover još uvijek nije viđen u javnosti, ali se njegov dolazak očekuje 2020. godine. Ispod kože, T-Cross Coupe će biti isti kao i kompaktni T-Cross. Koristiće istu MQB A0 platformu, a sa standardnim T-Crossom će dijeliti i motore. Tako će u ponudi biti benzinski 1.0 i 1.5 TSI, dok će ljubitelji dizela imati 1.6 TDI na raspolaganju. Snagu će na prednje točkove prenositi manuelni mjenjač u seriji ili opcionalni DSG automatik.

13:32 | Aug 6, 2019

KOMENTARI (0)