VIJESTI / PREMIJERE

VW T-Roc Cabrio spreman za frankfurtsku premijeru

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

vw

VW T-Roc Cabrio

Prvi Volkswagenov crossover u kabrio izvedbi

 

Ako smo mislili da se Volkswagen šali sa nama te da je T-Roc Cabrio tek njihova šala, žestoko smo se prevarili. T-Roc Cabrio je tu i spreman za premijerno predstavljanje u Frankfurtu. Biće to prvi Volkswagenov crossover u kabrio izvedbi.

 

Ovo je tek treći terenac u historiji koji je dobio svoju kabrio izvedbu, a prije njega, kao kabrioleti, ponuđeni su Nissan Murano CrossCabriolet i Land Rover Range Rover Evoque. T-Roc Cabrio djeluje prilično atraktivno, iako se ne možemo otrgnuti utisku da gledamo terensko vozilo bez krova što nije nešto što viđate svaki dan. Automobil koristi mekani, platneni krov koji se može podići ili spustiti za devet sekundi. To je moguće obaviti i u vožnji pri brzini do 30 km/h.

 

Ono što je jako bitno napomenuti je činjenica da T-Roc Cabrio dolazi isključivo sa prednjim pogonom. U ponudi se nalaze samo dva motora, trocilindarski 1.0 turbo motor sa 114 KS i četverocilindarski 1.5 turbo motor sa 148 KS. Svi automobili serijski dolaze opremljeni šestostepenim ručnim mjenjačem, dok ljubitelji automatika mogu izabrati sedmostepeni DSG.

 

Kupcima će biti ponuđena dva paketa opreme: Style i R-Line. Style paket je jeftiniji i „pitomiji“. U Style paketu, T-Roc Cabrio stiže sa 17-inčnim felgama, standardnim ambijentalnim osvjetljenjem i kožnim enterijerom kao opcijom. R-Line je skuplji, ali vam nudi i dinamičniji izgled sa serijskim svjetlima za maglu, kao i kožnim sportskim sjedištima. Kao i u Style paketu, automobil dolazi na 17-inčnim felgama.

 

Neovisno o paketu opreme, T-Roc Cabrio dolazi u seriji sa asistencijom pri kočenju na manjim brzinama, detekcijom pješaka, asistencijom za održavanje automobila u traci, dok uz doplatu možete vašem automobilu dodati i Beatsov audio sistem, 11,7-inčni digitalni klaster instrumenata kao i 8-inčni ekran infotainment sistema, a na listi dodataka se nalaze i 19-inčne felge.

 

Cjenovnici T-Roca u kabrio izvedbi još nisu dostupni, a početak njegove prodaje se očekuje na proljeće naredne godine.

09:37 | Aug 14, 2019

KOMENTARI (1)


sgadnlmabz

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 28th, 2020 - 9:31AM