VIJESTI / PREMIJERE

Za porodični izlet na stazu: novi Ford Focus ST karavan

focus

Ford Focus ST karavan

focus

Ford Focus ST karavan

focus

Ford Focus ST karavan

focus

Ford Focus ST karavan

focus

Ford Focus ST karavan

Za sve petrolhead porodice

 

Ford je predstavio novi Focus ST u karavanskoj izvedbi. Novi model posjeduje sve kvalitete kao i njegov manji brat u hečbek izvedbi, samo sa još više prostora. Iako nismo ljubitelji karavana, ovoga bismo rado posjedovali.

 

Kao i sa hečbek varijantom, Focus ST karavan će pod haubom imati 2.3 EcoBoost benzinski motor ili 2.0 turbo dizelski motor. Karavanski Focus ST će imati jednaku snagu kao i hečbek: 276 KS sa 420 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog ručnog mjenjača koji dolazi u seriji ili sedmostepenog automatika.

 

Kada je riječ o dizelu, on je nešto slabiji, ali i ekonomičniji. Dvolitarski EcoBlue motor razvija 187 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Ne morate biti stručnjak da shvatite da neće imati iste performanse poput benzinac sa EcoBoost motorom. Ali, ukoliko uzimate dizel, vjerovatno vam vrhunske performanse i nisu na prvom mjestu.

 

O performansama još uvijek nema zvaničnih podataka. Standardni Focus ST od 0 do 100 ubrzava za šest sekundi, a karavanu će trebati nešto više od šest sekundi jer je veći i samim tim teži. Ipak, sa ovim automobilom vrlo lako ćete parirati vozačima Seat Leona Cupre R ST ili Škode Octavije RS Combi.

23:03 | May 16, 2019

KOMENTARI (0)