SPORT / BH AUTOSPORT

Zalužani otvaraju sezonu u Bosni i Hercegovini

Trke se vraćaju i u BiH, a nakon epidemije korona virusa, Banja Luka će prva ugostiti takmičare

 

Nakon što je početkom mjeseca otvorena automobilistička sezona u Crnoj Gori, ovog vikenda u Srbiji i Hrvatskoj, sljedeće sedmice će i u Bosni i Hercegovini biti održano prvo takmičenje nakon epidemije korona virusa. Kružna trka na Zalužanima biće prva nakon neuobičajeno duge zimske pauze, a kao i u godinama iza nas, trka će imati međunarodni karakter, te će se osim za Šampionat BiH na kružnim stazama, trka bodovati i za Šampionat Srbije i Šampionat Hrvatske.

 

Organizator trke je AKK Profesional iz Banja Luke, a već duži vremenski period, klub organizator i veliki broj prijatelja rade na pripremama staze za predstojeću trku. Staza „Zalužani“ duga je 3.270 metara, a vozi se lijevi krug. Po svojoj konfiguraciji spada među brže staze. Trke na ovoj stazi su uvijek maksimalno uzbudljive zbog toga što širina staze ne dozvoljava greške te od vozača traži maksimalnu preciznost prilikom obilaženja.

 

Trkački vikend počinje u subotu, 27.6.2020. kada je planirano da prvi takmičari izađu na stazu u 12:00. U subotu su na rasporedu kvalifikacioni treninzi i prva trka. U nedjelju, 28.6.2019. od 09:00 do 10:00 vozi se warm-up, a od 12:00 kreću trke za koje su startne pozicije određene na subotnjim treninzima. Takmičenje će biti otvoreno za posjetioce koji će biti obavezni da se pridržavaju potrebnih mjera zaštite od korona virusa, a ulaz će koštati 5 KM.

21:41 | Jun 21, 2020

KOMENTARI (0)