SPORT / BH AUTOSPORT

Završen Šampionat BiH na kružnim stazama

Trkom na Ušću zaključena sezona

 

Ovog vikenda je vožen četvrti, ujedno i posljednji trkački vikend Šampionata BiH na kružnim stazama. Domaćin posljednje trke bio je glavni grad Srbije. Ušćem su ponovo jurile limene zvijeri, a sama trka se bodovala za nekoliko šampionata od kojih je svakako najzvučniji FIA CEZ šampionat.

 

Bosna i Hercegovina je i na Ušću imala predstavnike. Iako je situacija u bh. autosportu teška, momci su se izuzetno potrudili da na sva četiri trkačka vikenda neko nastupi i iz Bosne i Hercegovine. Na taj način, šampionat na krugu je opstao i preživio još jednu tešku godinu.

 

Milen Simić je nastupao u Kupu Fića, a njegova trka je završena nakon samo tri kruga. Šteta je što Simić nije uspio da pokaže svoj kapacitet i vještine za volanom, a sigurni smo da dobar rezultat ne bi izostao da je Simić mogao završiti trku.

 

Iako su na listi prijavljenih bila tri takmičara u klasi N2, na kraju je trku vozio samo jedan. Draško Cunjak iz Banja Luke je osvojio prvo mjesto te je lagano „prošetao“ do cilja na Ušću. Cunjak nije imao potrebu da forsira i rizikuje obzirom na to da ga za dvije sedmice očekuje veliko finale brdskog šampionata u kojem vodi veliku borbu s Amelom Semanićem.

 

U klasi N3 takođe je bio samo jedan takmičar. Fuad Smajić je odvezao jednu mirnu trku i ostvario laganu pobjedu u klasi, obzirom na to da se Branimir Simić i Krešimir Bodnaruk nisu pojavili na Ušću.

 

Jasmin Hrnić je još jednom pobjedom „ovjerio“ titulu u klasi E1-15. Banjalučanin iz sezone u sezonu pravi veliki napredak i rezultati ne izostaju. Nova Honda mu je savršeno „legla“ ove sezone, a Hrniću ostaje još borba za titulu u klasi i na brdu do koje će biti jako teško doći ako gledamo trenutnu bodovnu situaciju.

 

Dvojica takmičara su se takmičila u klasi E1-16. Pobjedu i šampionsku titulu osvojio je Milorad Drinić. Iako je imao probleme s mjenjačem svoje Honde Civic, Drinić je ipak stigao do cilja ispred timskog kolege, Željka Kukića u Opel Astri OPC.

 

U najjačoj klasi, E1-17, nastupao je Damir Ljubić. Njegov već prepoznatljivi BMW M3 je izdržao još jedan izazov i Ljubiću donio novu pobjedu u klasi.

23:50 | Sep 1, 2019

KOMENTARI (0)