SPORT / BH AUTOSPORT

Završeni treninzi za brdsku trku u Vlasenici

Staza u Vlasenici ne prašta ni najmanju grešku

 

Danas su voženi treninzi za brdsku trku u Vlasenici. Ovo je treća ovosezonska trka, a na listi prijavljenih vozača, našlo se 28 vozača, od toga 27 je iz Bosne i Hercegovine, a kao i u Loparama, jedini gost iz Srbije je Marko Vukašinović. Treninzi nisu bili ni malo lagani za vozače, a najgore su prošli Miladin Lučić koji je izletio već na plaćenom treningu, dok je Draško Cunjak imao dosta sreće te je njegovo slijetanje s ceste prošlo bez većih posljedica. Lučić i njegova ekipa će preko noći nastojati da osposobe Subaru preko noći, a Cunjak bi trebao startati sutra i pored izlijetanja.

 

Najbrži u Grupi historik i u klasi P2 bio je Dane Milenović koji je riješio problem koji ga je mučio u Loparama te u svom uobičajenom tempu nastavio i na današnjim treninzima. Drugo mjesto u grupi Historik i klasi P2 je pripalo Harisu Memiševiću. Njegov timski kolega i sugrađanin, Tuzlak, Armin Mujkanović, bio je prvi u klasi P1 i treći u grupi. Mujkanovića su mučili problemi sa prevelikim dotokom goriva zbog kojeg je njegov automobil gubio snagu.

 

Klasa N2 je i pored izlijetanja pripala Drašku Cunjku. Banjalučanin je pobijedio starijeg kolegu, najstarijeg takmičara u bh. šampionatu, Milana Stojnića koji je bio na drugoj poziciji klase N2.

 

U jačoj, klasi N3, sasvim očekivano, Harun Hadžić je bio najbrži. Ukoliko sutra pobijedi, Hadžić će praktično staviti tačku na ovu sezonu i već sada riješiti pitanje prvaka klase. Drugo mjesto je pripalo Branimiru Simiću kojem je ovo prva brdska trka sa novim automobilom. Na trećem mjestu, treninge je završio Krešimir Bodnaruk koji je riješio probleme s Hondom i sada konačno može da uživa i pokuša uhvatiti mlađe kolege. Na četvrtom mjestu u klasi, Fuad Smajić je zaključio poredak klase N3.

 

Vodeći u klasi E1-14 nije vozio treninge, ali ga očekujemo sutra na stazi. Vladimir Đukić je najavio svoj dolazak u Vlasenicu po još jedno prvo mjesto, međutim neće mu biti lako sa starim vukom, Mirsadom Krajinovićem koji je bio najbrži od bh. takmičara u ovoj klasi. Apsolutno najbrži u klasi E1-14 bio je Marko Vukašinović koji nastavlja redati dobre rezultate sa svojim Citroen Saxom. Ako izuzmemo njega, Krajinović je bio prvi, dok je na drugom mjestu treninge završio Miroslav Planinčić. Posljednji u klasi, bio je Lazar Ninković u Peugeotu 106.

 

Nastavlja se „muška“ borba u klasi E1-15. Dejan Vujasin je u Loparama slavio čak i u generalnom plasmanu, a Jasminu Hrniću nanio prvi poraz ove godine. U istom ritmu nastavlja i u Vlasenici. Goran Dojčinović je bio drugi, a Hrnić treći. Iz ove trojke nam sigurno dolazi sutrašnji pobjednik, a ko će to biti, znaćemo nakon dvije vožnje.

 

Nakon problema u Loparama, Salih Ljubijankić je popravio mjenjač i ostvario najbrže vrijeme klase E1-16 na treningu. Drugo mjesto je pripalo Miloradu Driniću, a treći je bio Mladen Šoljić.

 

U najjačoj klasi, najviše se isčekivao nastup Miroslava Josipovića u Ladi Vesti TC1. Veteran autotrka i višestruki prvak BiH danas je bio prvi u klasi i drugi u generalnom plasmanu. Od sutrašnje trke očekuje se još više te i obaranje rekorda. Drugi takmičar u ovoj klasi je Miladin Lučić, ali je njegov nastup pod znakom pitanja zbog izlijetanja na treningu.

 

Start sutrašnje trke je planiran za 11:00.

21:50 | Jul 13, 2019

KOMENTARI (4)


kehokiwir

http://slkjfdf.net/ - Ewecugkui <a href="http://slkjfdf.net/">Emukasure</a> lrf.gktb.topauto.ba.biy.ev http://slkjfdf.net/

October 12th, 2021 - 10:10PM

uduvejesazivu

http://slkjfdf.net/ - Idebelazi <a href="http://slkjfdf.net/">Ibufdef</a> wen.mjnh.topauto.ba.ivy.oy http://slkjfdf.net/

October 12th, 2021 - 10:22PM

cikeyalo

http://slkjfdf.net/ - Igrahojus <a href="http://slkjfdf.net/">Afeqayu</a> qkr.lvhf.topauto.ba.anv.sw http://slkjfdf.net/

October 12th, 2021 - 10:31PM

btgtqovghj

TOP AUTO | Završeni treninzi za brdsku trku u Vlasenici [url=http://www.gx13d4cg16qy439mq365hmnb8xv1869ms.org/]ubtgtqovghj[/url] <a href="http://www.gx13d4cg16qy439mq365hmnb8xv1869ms.org/">abtgtqovghj</a> btgtqovghj http://www.gx13d4cg16qy439mq365hmnb8xv1869ms.org/

October 24th, 2021 - 6:35AM