SPORT / BH AUTOSPORT

Žestok prvi dan 20. Velike nagrade Cazina

Vozači oduševljavali publiku već na treninzima

 

Završeni su treninzi za 20. Veliku nagradu Cazina. Po vrelom krajiškom asfaltu, treninge je vozilo 76 vozača. Očekivano, najbrži od svih/ bio je Mađar, Laszlo Szasz u Formuli Reynard Zytec. Na drugoj poziciji, zaustavio se Domagoj Pereković koji je ujedno i najbrži u kategoriji turističkih automobila. Na trećoj poziciji, treninge je završio Petar Dajak u Formuli Gloria. Velika borba se vodi između Marija Jurišića i Dejana Dimitrijevića. Jurišić, u znatno slabijem Audiju A4 STW ostvario je četvrto najbrže vrijeme, dok je Dimitrijević završio peti u monstruoznom Seat Leonu.

 

Najbrže vrijeme u grupi Historik, ostvario je Dane Milenović u Fiatu 128. On je bio i najbrži takmičar u klasi P2, dok su Harisa Memiševića, drugog takmičara u klasi, zadesili veliki tehnički problemi zbog kojih je uspio da odveze samo nezvanični trening. Drugi najbrži u Historiku, bio je domaćin, Adis Abdić, a treća pozicija je pripala Arminu Mujkanoviću iz klase P1.

 

Klasa N2 bila je u znaku Amela Semanića. On je na oba treninga ostvario najbrže vrijeme u klasi i drugo u grupi N. Draško Cunjak je bio drugi, a Milan Stojnić treći.

 

U jačoj, N3 klasi, najbrži je bio ko drugi nego Harun Hadžić. Sa tri izvrsna vremena, Hadžić je dao do znanja konkurenciji da sutra napada novu pobjedu. Drugo mjesto uz dosta problema s automobilom, pripalo je Fahrudinu Doliću. Mladen Rebrinović je bio treći, a ovo mu je bio tek drugi nastup u Hondi Civic Type R. Krešimir Bodnaruk je na prvom zvaničnom treningu imao manji incident zbog kojeg nije ostvario referentno vrijeme ni na drugom treningu.

 

Iako je najavljeno puno više takmičara u klasi E1-14, nadmetala su se samo dvojica. Vladimir Đukić je ponovo bio najbrži, a Darko Jeličić je uspješno završio prve treninge s novim automobilom.

 

U klasi E1-15 možemo očekivati „vatreni“ okršaj. Dejan Vujasin je bio najbrži danas, a na drugom mjestu je Jasmin Hrnić. Dvojica Banjalučana su definitivno glavni favoriti u klasi, ali je veoma blizu i Hasan Ljubijankić kojem je ovo domaća staza.

 

Koliko je uzbudljivo u klasi E1-15, toliko je i monotono u klasi E1-16. Već danas možemo reći da je stvar riješena te da šanse za neko iznenađenje ne postoje. Salih Ljubijankić je ostvario 11 sekundi brže vrijeme od drugoplasiranog Kasima Ljubijankića, dok je glavni konkurent za titulu, Mladen Šoljić, kasni skoro 15 sekundi za najbržim Ljubijankićevim vremenom.

 

U najjačoj klasi nastupila su samo dvojica. Miroslav Josipović je ponovo bez konkurencije. Suad Hota zbog kvara na elektronici automobila neće nastupiti na trci te je pitanje prvaka u ovoj klasi riješeno ako Josipović samo završi sutrašnju trku. Izet Murtić je ostvario drugo vrijeme u ovoj klasi.

 

Zvanična trka se vozi sutra od 11:00.

20:59 | Aug 17, 2019

KOMENTARI (0)