VIJESTI / AKTUELNOSTI

Zvanične informacije o novom Audiju S3

audi

Audi S3

audi

Audi S3

audi

Audi S3

audi

Audi S3

Standardni A3 stiže 3. marta, a Audi nas već sprema za njegovu S verziju

 

Nakon što su Volkswagen Golf i Škoda Octavia debitovali krajem prošle godine, uslijedila je i premijera četvrte generacije Seat Leona krajem prošlog mjeseca. Porodica kompaktnih modela iz VAG koncerna je skoro kompletna, a jedini član kojeg još uvijek nismo upoznali je Audi A3. Kompaktni „gospodar prstenova“ stiže u Ženevu, a ubrzo nakon njega ćemo vidjeti i njegovu S izvedbu.

 

Upravo su nas sa novim S3 upoznali u Audiju i praktično nam razotkrili izgled nove generacije Audija A3 koja će vjerovatno biti nešto „pitomijeg“ izgleda od S3 koji je prikazan na fotografijama. Novi S3 Sportback će pokretati četverocilindarski 2.0 turbo benzinski motor sa 306 KS i 400 Nm, što je tek 10 KS više od odlazećeg modela.

 

Audi jasno izaziva BMW M135i xDrive i Mercedes-AMG A35 čija snaga takođe iznosi 302 KS u slučaju M135i xDrive, dok je kod A35 AMG ona identična. Kao i svi modeli iz Audi Sporta, S3 će imati pogon na sva četiri točka. S3 će dobiti novu, unaprijeđenu verziju Quattro pogona koja se ugrađuje u model TT, a snagu ćete moći u potpunosti prebaciti na prednju ili zadnju osovinu, dok je u standardnim postavkama ona ravnomjerno raspoređena.

 

Premijerno predstavljanje Audija A3 je zakazano za 3. mart u Ženevi, pred sami početak sajma, a za sada nije poznato koliko dugo ćemo čekati na novi S3, a obzirom na količinu informacija koju plasiraju u javnost, vjerujemo da je i njegovo predstavljanje veoma blizu

08:39 | Feb 7, 2020

KOMENTARI (0)