VIJESTI / AKTUELNOSTI

Zvanične skice novog Hyundaija i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

Premijera na Sajmu automobila u Ženevi

 

Hyundai i20 treće generacije biće predstavljen u Ženevi na čuvenom sajmu. Nasljednik modela Getz, premijerno je predstavljen 2008. godine, a od tada, predstavljene su dvije generacije koje su išle u skladu sa aktuelnim trendom u Hyundaiju. Posljednja, treća generacija najavljuje dolazak novog identiteta kompanije i nadolazećih modela.

 

Iz Hyundaija su danas stigle prve skice, tzv. Teaseri koji nam konačno daju jasniji uvid kako će ovaj automobil izgledati. Obzirom na to da špijunske fotografije u ovom slučaju ne koriste ničemu, ove skice su vjerovatno i jedini način da se pripremimo na ono što nas očekuje za manje od mjesec dana. Novi i20 će u velikoj mjeri koristiti dizajnerske elemente nove Sonate koja je predstavljena prošle godine, a sličnosti su naročito naglašene na prednjem kraju.

 

Sa sigurnošću možemo reći da će i20 i u trećoj generaciji ostati u B-segmentu u hatchback izvedbi. Linija novog i20 ima blagi pad ka zadnjem kraju što ga čini dinamičnijim i atraktivnijim, a takođe nas blago podsjeća na zadnji kraj modela Veloster, ali nešto modernije interpretiran. Za sada nemamo informacije s kojim motorima će raspolagati Hyundaijev spretni mališan, ali gotovo je izvjesno da će  u upotrebi biti novi 1.0 turbo benzinski motor, koji će biti dostupan i u varijanti bez turbo punjača za osnovne modele.

17:12 | Feb 5, 2020

KOMENTARI (0)