VIJESTI / AKTUELNOSTI

Zvanične skice novog VW Golfa

volkswagen

Volkswagen Golf 8

volkswagen

Volkswagen Golf 8

volkswagen

Volkswagen Golf 8

Dvije sedmice do predstavljanja

 

Volkswagen je danas prikazao i zvanične skice osme generacije Golfa. Novi Golf debituje tačno za dvije sedmice na posebnom eventu koji će biti organizovan u Wolfsburgu, gradu u kojem je smješten Volkswagen. Skice nam nisu pokazale ništa novo, barem ništa što nismo već znali kroz špijunske fotografije, a bilo ih je dosta u periodu iza nas.

 

Dizajn eksterijera je evolucija, dok je najveća promjena na prednjem kraju sa svjetlosnom grupom koja više podsjeća na light-strip koji smo viđali na zadnjem kraju Audijevih i Porscheovih modela. Iz Volkswagena kažu da je novi Golf dinamičniji više nego ikada prije, ali slobodno možemo dodati i moderniji. Skica enterijera nam jasno otkriva da Golf koristi potpuno digitalni cockpit orijentisan ka vozaču. Ako izmjene eksterijera i nisu toliko drastične, promjene u enterijeru svakako jesu.

 

Sve kontrole su integrisane u ekran osjetljiv na dodir, a virtuelni kokpit je podijeljen na tri dijela: s lijeve strane se nalazi panel na kojem su integrisane kontrole instrumenata, iza upravljača je standardni digitalni obrtomjer i brzinomjer, dok je s desne strane ekran infotainment sistema.

 

Poredeći osmu i sedmu generaciju Golfa, novi će biti nešto veći i prostraniji zahvaljujući unaprijeđenjima na MQB platformi koja će povoljno uticati na prostor u kabini, kao i na zapreminu prtljažnika. Za samo četrnaest dana, konačno ćemo ugledati njegovo novo lice. Premijerno predstavljanje je zakazano za 24. oktobar kada ćemo saznati i sve detalje o budućnosti ovog modela.

09:42 | Oct 10, 2019

KOMENTARI (0)