VIJESTI / AKTUELNOSTI

Zvanični teaser osvježenog Volkswagen Tiguana

Jedan od najprodavanijih Volkswagenovih modela zateže bore

 

Volkswagen Tiguan je jedan od najprodavanijih Volkswagenovih modela. Kao takav, izuzetno je važan kompaniji iz Volfsburga, te je došlo pravo vrijeme za facelift druge generacije popularnog SUV-a. Facelift verzija se fokusira na stilske modifikacije, dok bi mehanički, Tiguan trebao ostati manje-više isti.

 

Osvježeni Tiguan će, sudeći po prvom teaseru, dosta podsjećati na novi Golf, kao i T-Roc. Prednji kraj je gotovo preslikan sa tih modela što će dati dinamiku dizajnu Tiguana čiji je trenutni dizajn trenutno veoma „konzervativan“ i monoton. To će se promjeniti sa facelift verzijom. Zadnji kraj nam je poznat samo sa špijunskih fotografija, a on će po svemu sudeći pretrpiti znatno manje izmjene od prednjeg kraja.

 

Iznutra, osvježeni Tiguan će dobiti novi infotainment sistem. MIB3 je u velikoj mjeri nepoznanica, obzirom na to da gotovo i ne znamo specifikaciju ovog sistema. Osim novog softvera, Tiguan bi trebao dobiti novi upravljač, po uzoru na onaj u Golfu osme generacije, a očekuje se i upotreba kvalitetnijih materijala.

 

Što se tiče palete motora, ona će ostati manje-više nepromijenjena, osim što će se ponudi pridružiti i najsnažniji 2.0 TSI benzinac u ponudi, ekskluzivno dostupan za Tiguan R model. Osvježeni Tiguan bi trebao debitovati na ljeto, ukoliko pandemija korona virusa ne promijeni planove.

09:01 | Apr 17, 2020

KOMENTARI (0)