VIJESTI / AKTUELNOSTI

Zvanični teaseri nove Škode Octavije

škoda

Škoda Octavia

škoda

Škoda Octavia

Premijera 11. novembra

 

Četvrta generacija Škode Octavije stiže nam za nešto manje od mjesec dana, a danas su iz Škode po prvi put dali zvanični uvid u ono što nas očekuje. Manje više, Octaviju smo upoznali kroz špijunske fotografije, međutim, češki proizvođač je kud i kamo bolje uspio da zaštiti „privatnost“ svoje Octavije prije same premijere, za razliku od Volkswagena sa Golfom.

 

Nova Octavia nastavlja pratiti trend koji su započeli sa Kodiaqom, Kamiqom, Scalom i osvježenim Superbom. Octavijin dizajn možemo opisati kao evoluciju, ali će se lako razlikovati od prošle generacije zbog modernijeg, dinamičnijeg dizajna i određenih detalja s kojima Škoda korača u novu eru. Kako smo i ranije pisali, Octavia odbacuje podijeljeni klaster prednjih svjetala te se vraćaju na standardne, jednodijelne farove. Novost su matrix LED svjetla, a unaprijeđenja ćemo vidjeti i na zadnjoj svjetlosnoj grupi. Takođe, jedna bitna vizuelna promjena nazad je slovni natpis „ŠKODA“ koji mijenja tradicionalni logo.

 

Na teaserima, Octavia djeluje poput coupea, ali se ne dajte zavarati. Coupe znači manje prostora, a Škoda to nikako ne želi i neće dozvoliti obzirom na to da je Octavia sinonim za prostranost u svojoj klasi te će i s novom generacijom nastaviti putem kojim ide još od samih početaka.

 

Nova Octavia stiže 11. novembra kada će u Pragu biti održana svjetska prezentacija njene četvrte generacije. Time će biti okončano višemjesečno čekanje Škodinog najznačajnijeg modela u ponudi. Čini se da ćemo po samom predstavljanju pored limuzinske izvedbe, vidjeti i praktičniju, karavansku, kao i hibridnu Octaviju iV. „Snagatorska“, Scout izvedba, kao i sportska RS, očekuju se 2020. godine.

10:10 | Oct 17, 2019

KOMENTARI (0)