VIJESTI / AKTUELNOSTI

Zvanično potvrđen dolazak VW Touarega R

Premijera iduće, a dolazak na tržište 2021. godine

 

Volkswagen je, možda u pogrešnom trenutku, zvanično potvrdio da će se u ponudu vratiti Touareg R. Zašto kažemo da je pogrešan trenutak? Pa kao što ste već upoznati, sinoć je predstavljen novi Golf te je sva pažnja usmjerena ka njemu i ova informacija je prošla blago nezapaženo.

 

Touareg R se praktično vraća u ponudu nakon što je u facelift izvedbi prve generacije bio dostupan Touareg R50 sa masivnim 5.0 litarskim V10 dizel motorom. Obzirom na to da je Volkswagen izbacio broj iz oznake R modela, novi performantni Touareg će imati samo R oznaku, a umjesto moćnog dizel motora, novi Touareg R će pokretati hibridni motor.

 

Upravo Touareg R najavljuje ekspanziju ponude Volkswagenovih R modela. Jurgen Stackmann, šef prodaje i marketinga u Volkswagenu, izjavio je kako će naredne godine kompanija predstaviti nekoliko R modela sugerirajući da ćemo pored Touarega R, u 2020. vidjeti i novi Golf R.

 

Još uvijek nije poznato na čemu će biti baziran hibridni pogon. Vrlo je moguće da će novi Touareg R pokretati dvolitarski turbo benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom. Očekuje se da snaga te pogonske jedinice premašuje 400 KS. Na dodatne informacije i detalje ćemo morati pričekati, ali 2020. godina i nije tako daleka kako se čini. Naprotiv.

09:14 | Oct 25, 2019

KOMENTARI (0)